Verschil tussen een hovenier en een tuinman

Veel mensen denken dat een hovenier simpelweg een ander woord is voor een tuinman. Dit is echter zeker niet zo. In dit artikel zal worden beschreven wat het verschil is hiertussen. Om uw tuin er weer zo goed mogelijk uit te laten zien, worden in dit artikel ook twee trends in tuinen van 2018 beschreven. Deze trends zijn houtwerken en in-lite verlichting. Zorg er samen met een hovenier voor dat u weer klaar bent voor de zomer.

Hovenier vs Tuinman

Er is zeker een verschil tussen een hovenier en een tuinman. Allereerst de tuinman. Dit is een persoon die zorgt dat uw tuin er weer netjes uitziet. Hij doet een kleine of grote onderhoudsbeurt. Denk hierbij aan het snoeien van de heg of het maaien van het gras. Bent u echter van plan om uw hele tuin te veranderen met bijvoorbeeld een nieuw tuinontwerp. Dan kunt u het beste de diensten van een hovenier inschakelen. De trend ‘houtwerken’ kan worden gedaan door een hovenier. Er zijn verschillende goede hoveniers in Amsterdam.

Houtwerken

Houtwerken komen steeds vaker terug in de tuinen. Een houtwerk dat echter lange tijd is weggeweest komt weer terug. Dit is eikenhout. Eikenhout heeft veel voordelen. Naast dat het er mooi uitziet is het ook makkelijk te bewerken. Voor als u later aanpassingen wil aanbrengen aan uw houtwerken. Eikenhout is ook hard en betrouwbaar hout. Het kan dus tegen een stootje als het weer slecht is. Als u woonachtig bent in de buurt van Amsterdam zijn er veel hoveniers die u kunnen helpen met het aanbrengen van de houtwerken.

In-lite verlichting

Als u in de avond nog lekker wil genieten in uw tuin, kan verlichting niet ontbreken in uw tuin. Het geeft ook een sfeervol en mooi effect aan uw tuin. Een trend in verlichting is LED-verlichting. Dit heeft te maken met de trend van duurzaamheid. LED-verlichting is namelijk veel zuiniger en gaat tot wel 10 keer langer mee. Hierdoor heeft u een sfeervolle tuin, bespaart u geld en bent u bovendien duurzaam bezig.